Be­dro­gozva gyil­kol­hat­tak a pá­ri­zsi me­rény­lők

A párizsi teki ter­ror­tá­ma­dást vég­re­hajtó ter­ro­ris­ták ho­tel­szo­bá­i­ban ká­bí­tó­szerre utaló nyo­mo­kat ta­lál­tak. Va­ló­szí­nű­leg dro­gok­ból me­rí­tet­tek bá­tor­sá­got.

A francia rendőrség nyilvánosságra hozott egy videót, amit a párizsi merénylők hotelszobáiban készítettek. A felvételen több használt fecskendő és gumikötél is látható, ami az első vélemények szerint arra utal, hogy drog hatása alatt követték el a mészárlást a dzsihádisták.

Jelenleg minden bizonyítékot alapos teszteknek vetnek alá, hogy kiderüljön az igazság. Nagy valószínűséggel kábítószer nyomait mutatják majd ki a fecskendőkből. Ugyanis az öngyilkos merénylőknél bevett szokás, hogy heroinnal és kokainnal kábítják magukat az akcióik előtt. Emellett a túlélők is arról számoltak be, hogy a terroristák úgy mozogtak és beszéltek, mint a zombik. Vagyis nem volt tiszta a tudatuk.

Az átvizsgált hotelszobákat egyébként az a Salah Abdeslam bérelte, aki jelenleg a világ legkeresettebb terroristája. A gyanú szerint ő és a merényletekben meghalt testvérei tervelték ki a terrorsorozatot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?