Lezuhant egy orosz utasszállító a Földközi-tenger fölött

Eltűnt egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz polgári repülőgép a Földközi-tenger fölött szombaton – közölte az orosz légi irányítás. A gép egy Airbus A-321-es típus, és 217-en utaznak rajta. FRISSÍTÉS: A gép lezuhant a Sínai-félszigeten.

Lezuhant egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz utasszállító repülőgép a Sínai-félszigeten szombaton - jelentette be az egyiptomi kormányfő, aki emiatt válságtanácskozást hívott össze minisztereivel.

Az orosz légi irányítás szerint a Kogalymavia légitársaság Airbus A-321-es típusú repülőgépen 217 utas - főleg orosz állampolgárságú turisták - és a személyzet 7 tagja utazott. Egyelőre nincs hír arról, hogy bárki túlélte volna a balesetet, írja a BBC.

Korábban ellentmondó információk láttak napvilágot a gép sorsáról, amely Sarm es-Sejkből indult Szentpétervárra. A RIA orosz hírügynökség szerint Ciprus felett tűnt el a radarképernyőről, az egyiptomi miniszterelnök viszont azt mondta, hogy a gép lezuhant a Sínai-félszigeten. 

Az Itar-TASZSZ kairói forrásokból úgy értesült, hogy a gép 9000 méteres magasságon repült, mikor a rádióvételi hibák miatt kényszerleszállásra kért engedélyt a legközelebbi repülőtéren. Ezután megszűnt a géppel az összeköttetés, és a repülő eltűnt a radarképernyőről.

Helyi idő szerint 7:14-kor kellett volna bejelentkeznie a larnacai légiirányítóknál, de akkor már nem találták – erősítette meg a hírügynökségnek Szergej Izvolszkij, az orosz légihatóság szóvivője. A fedélzeten tartózkodó utasok többsége orosz turista – jelentette a BBC. A járatot a Kogalymavia orosz légitársaság üzemeltette.

A 217 utason kívül hétfős személyzet tartózkodott a gépen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?