Megtalálták az eltűnt indonéz gépet, hegynek ütközött

Eltűnt egy indonéz utasszállító repülőgép​. A fedélzeten 54-en tartózkodnak, a légiirányítás elveszítette a kapcsolatot velük. FRISSÍTÉS: A Trigana Air Service légitársaság gépét a pápuai Oktabében találták meg, ahol egy hegynek ütközött feldézetén 54 utassal - számolt be a CNN.

Mentő- és kutatóegységeket irányítottak az indonéziai hatóságok Pápua térségében. Ott repült ugyanis a Trigana társaság Setani és Oksibil közötti járata, amikor elveszítették vele a kapcsolatot. A fedélzeten 54-en voltak – jelentette a Sky News.

FRISSÍTÉS: A Trigana légitársaság eltűnt gépét megtalálták - jelentette be az indonéz légi irányítás igazgatója a sajtótájékoztatóján. Részleteket csak később tudnak majd mondani, de a pápuai helyi lakosok beszámolója alapján a gép 54 utassal a fedélzetén egy hegyoldalnak csapódott.

Az indonéziai légiközlekedés biztonsági mutatói elég rosszak. A 250 milliós lakosú, mintegy 17 ezer szigetből álló ország Ázsia egyik leggyorsabban fejlődő légiközlekedési piaca, de az indonéz légitársaságok a gyors bővülés közepette csak nehezen tudnak elég pilótát, szerelőt és korszerű gépet biztosítani. Az elmúlt hónapok legsúlyosabb katasztrófája tavaly decemberben történt, mikor az AirAsia légitársaság egyik járata az indonéz Surabayából Szingapúrba tartva a Jávai-tengerbe zuhant 162 emberrel a fedélzetén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?