Eltűnt repülő: óráról órára csökken a remény

Hét hajó és két helikopter segítségével keresik az AirAsia vasárnap reggel eltűnt repülőgépét. Az utasszállító – a repülőtársaság legutóbbi pontosítása szerint – 137 felnőtt, 17 gyermek és egy csecsemő utassal tűnt el az indonéziai Surabaya és Szingapúr közötti úton.  

Sunu Widyatmoko, az AirAsia Indonesia vezérigazgatója sajtótájékoztatón fejezte ki megrendülését a történtek miatt. „Prioritásunk a családok, hozzátartozók tájékoztatása a fejleményekről” – mondta az AirAsia vezetője.

 A társaság a gép eltűnése után pirosról szürkére módosította logójának alapszínét, facebook-oldalának profilképét elfeketítette. A szingapúri és Surabaya-i reptereken összegyűlt hozzátartozók egyre fogyatkozó reménnyel várják a híreket az eltűnt gépről. Telefonon is lehet érdeklődni: a repülő héttagú személyzete (2 pilóta, 4 utaskísérő és egy mérnök), valamint a 155 utas hozzátartozói a +622129270811 számot hívhatják, de a társaság arra kéri a média dolgozóit, hogy ne használják ezt a számot, amely csak a hozzátartozók informálására szolgál. Az újságírók a +622129270831 telefonszámon érdeklődhetnek.

A QZ 8501-es kapitánya egyébként nagyon nagy tapasztalattal rendelkezett, összesen 20.537 órányit repült, amelyből 6.100 órát az eltűnt géphez hasonló Airbus A320-ast vezetett. A gép eltűnése előtt kis idővel – viharos időjárásra hivatkozva – kérte az irányítótoronytól, hogy engedélyezze az útvonal megváltoztatását. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?