Winkler Gyulát választották az SME Europe első alelnökének

Egyhangúlag szavaztak bizalmat szerdán Winkler Gyula EP-képviselőnek, az Európai Néppárt madridi kongresszusának margóján megszervezett közgyűlésen, a SME Europe első alelnöki tisztségbe való megválasztásakor. Az SME Europe az Európai Néppárt kis- és közepes vállalkozásokat támogató lobbi szervezete.

A közgyűlés megválasztotta a szervezet új elnökét, Bendt Bendtsen EP képviselő személyében, aki korábban gazdasági miniszter és a dán kormány miniszterelnök-helyettese volt. Ugyanakkor megválasztották az SME Europe új vezetőségi tagjait, elemzés készült az elmúlt időszak tevékenységéről és a jövőbeni terveiről, valamint döntés született új tagok felvételéről.

„Meg kell erősíteni a következő időszakban az SME Europe kétirányú cselekvését: egyrészt gyakoribbá kell tenni a kis- és közepes vállalkozások társulásainak brüsszeli jelenlétét, annak érdekében, hogy hatékonyabban tudják kihasználni az uniós lehetőségeket, másrészt egyre nagyobb szükség van az SME Europe jelenlétére a tagállamokban, különböző konferenciák, szemináriumok és a KKV képviselőivel szervezet közvetlen találkozók révén” - fogalmazott RMDSZ EP képviselője, a megválasztását követő köszönő beszédében.

Az SME Europe, az Európai Néppárt lobbi szervezeteként, céljának tekinti az európai jogalkotási folyamat követését és befolyásolását, ennek egyszerűsítése és a bürokrácia csökkenése érdekében. Ugyanakkor kiemelt célja egy olyan üzleti környezet megteremtése, amely kedvez az európai kis- és középvállalkozások fejlődésének. 

Az RMDSZ küldöttsége részt vesz az Európai Néppárt (EPP) október 21-22. között megszervezett madridi kongresszusán. A szövetségi delegációját Kelemen Hunor szövetségi elnök és Kovács Péter ügyvezető elnök vezeti.

”Országunk és más kelet-európai államok esetében is, segítenünk kell a kis- és középvállalkozásokat abban, hogy jobban kihasználják a közös európai piac lehetőségeit, hogy majd a jövőben, hatékonyan tudják kiaknázni a globális piaci lehetőségeket is. Ezért kiemelten fontos, hogy Romániában, a KKV-kat képviselő egyesületek jobb önszerveződésre, nagyobb hatékonyságra törekedjenek, és meggyőzzék a kisvállalkozókat a társulás előnyeiről.” – nyilatkozta Winkler.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?