Sátrak gyulladtak ki egy szlovén menekültállomáson

Tűz ütött ki szerda délelőtt a horvát-szlovén határtól nem messze lévő szlovéniai, brezicai befogadóállomáson, ahol több mint húsz sátor leégett. A tűzoltóknak sikerült eloltani a lángokat - közölte az Index.hr horvát hírportál.

Helyszíni beszámolók szerint a menekültek maguk nyújtották fel a sátrakat, egyiket a másik után, de ezt a szlovén rendőrség nem erősítette meg. 

A híradások szerint óriási volt a pánik és a kiabálás. A gyerekeket és a nőket az osztrák határ melletti sentilji tranzitközpontba szállították, és folyamatosan ürítik ki a tábort.

A négyszáz fő befogadására alkalmas sátortáborban 1750 ember tartózkodott, közülük sokan éjszaka érkeztek, és úgy gázoltak át a Szutla folyón. A hideg miatt a bevándorlók több tüzet is gyújtottak a tábor területén, hogy a lángok mellett felmelegedjenek, ezért akár véletlenül is lángra kaphatott egyik-másik sátor - írták a horvát lapok. 

Hétfő este ugyanebben a táborban nagyobb dulakodásra került sor, és paprika-sprayt is bevetett a szlovén rendőrség a migránsok ellen, akik botokkal és kövekkel támadtak egymásra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?