Meghalt egy menekült, megtámadták a mentőket Calais-nál

Elgázoltak egy 30 év körüli szíriai férfit Calais-nál, az autópályán, amikor megpróbált átjutni Angliába. A mentőknek gyorsan kellett intézkedniük, mert a közelben tartózkodó mintegy száz migráns megtámadta őket.

Újabb menekült vesztette életét a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút közelében a franciaországi Calais-nál, amikor megpróbált átjutni Angliába - közölték csütörtökön a mentők.

A harminc év körüli szíriai férfit hajnali fél 3 órakor elütötte egy autó az alagúthoz vezető autópályán. "A mentők gyorsan elszállították a helyszínről, miután mintegy száz, a helyszínen tartózkodó migráns esett nekik" - közölték a hatóságok. A férfit a calais-i kórházba szállították, ahol belehalt a sérüléseibe. 

Hivatalos adatok szerint június 26. óta ez volt a tizenötödik alkalom, hogy egy migráns a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút francia oldalán vagy annak közelében baleset vagy áramütés miatt meghalt. 

Calais kikötővárosában és környékén a friss adatok szerint mintegy 5 ezer külföldi, elsősorban kelet-afrikai, afganisztáni, iraki és szíriai él illegálisan felállított sátortáborokban, arra várva, hogy a La Manche-csatorna alatti alagúton áthaladó vonatokra felkapaszkodva, illetve a csatornát átszelő kompokon elbújva átjusson a túlsó partra. A szigorú francia bevándorlási politika miatt ugyanis a migránsok között az a vélekedés terjedt el, hogy Nagy-Britannia szívesebben fogadja be a menekülteket, mint Franciaország.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?