Félő, hogy járvány ütötte fel fejét a frissen érkező menekültek között

A hideg miatt egyre több beteg migráns érkezik Horvátországba - tájékoztatott a horvát közszolgálati televízió (HRT) szombaton.

Durdica Ivkovic, az UNICEF programvezetője a sajtónak úgy nyilatkozott: a gyerekek súlyos légzőszervi megbetegedésekkel érkeznek az ideiglenes befogadóállomásra, gyakori a bőrbetegség és a viszketegség is.

Sinisa Varga egészségügyi miniszter szombaton ellátogatott a sátortáborba, majd a sajtónak cáfolta, hogy viszketegség járvány ütötte volna fel a fejét az illegális bevándorlók között. "A járványügyi hivatal munkatársai egyetlen olyan esetet sem jegyeztek fel, amely járványra utalt volna, így bőrviszketegség járványt sem" - mondta a miniszter.

A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a szerb-magyar zöldhatár lezárása óta 153 ezer illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Horvátország területére - a kelet-szlavóniai Babska és Tovarnik körzetébe - szombaton 21 óráig 7787 migráns érkezett, akiket vonattal és buszokkal folyamatosan szállítanak a magyar határra. Jelenleg 4425 illegális bevándorló tartózkodik az opatovaci sátortáborban.

A pénteken érkezett migránsok közül sokan a szabadban töltötték az éjszakát, mert nem fértek el a sátrakban.

Ranko Ostojic belügyminiszter szombaton a sajtót arról tájékoztatta, hogy minden a legnagyobb rendben van és ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?