Németeket lakoltatnak ki a menekültek miatt

Immár a második német nőt lakoltatják ki az otthonából csak azért, hogy helyet csináljanak az országba egyre nagyobb számban érkező menekülteknek – idézte csütörtökön az Origo a német és a brit sajtót.

Már 200 ezren osztották meg Bettina Halbey bejegyzését a Facebookon, amely arról szól, hogy az 51 éves ápolónő lakását elveszi az önkormányzat, mert az kell a menekülteknek. Az Észak-Rajna-Vesztfáliában lévő Nieheim városa már fel is mondta a bérleti jogot.

Hasonló cipőben jár az 56 esztendős Gabrielle Keller, akinek év végéig kell elhagyni a délnémet Eschbachban lévő lakását, hogy abba menekültek költözzenek be. Ellentétben Bettina Halbeyjel, neki ajánlott a helyi önkormányzat másik lakást, de azt Frau Keller nem fogadta el. Helyette, mint a The Telegraph cikkében olvasható, perre megy.

Több ezres menekültellenes tüntetés zajlott csütörtök délután Németországban, a türingiai Erfurtban – írja az MDR. A portál szerint az egészet az Alternatíva Németországért (AfD) nevű populista párt szervezte. Több szélsőjobbos transzparenst is látni a tömegben, és pár száz ellentüntető is megjelent. (24.hu)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?