Kitörtek a migránsok a röszkei gyűjtőpontról, felszaladtak az M5-ös autópályára

Migránsok mintegy 200-250 fős csoportja elhagyta szerda délelőtt a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A korábbi napokhoz hasonlóan főként fiatal férfiak feszültek neki a rendőrségi sorfalnak, majd amikor az egyenruhások már nem tudták tartani a tömeget, az elindult a régi 5-ös út és M5-s autópálya felé. A menethez családosok és nők is csatlakoztak. A rendőrség nem alkalmazott kényszerítő eszközt, sem gumibotot, sem könnygázt nem vetettek be.

A körforgalomnál testpáncélos, kutyás rendőrök feltartóztatták a 400-500 fős tömeget, körülbelül 60 rendőr állhatta útjukat. A migránsok között a férfiak mellett sok a nő és a gyerek is. A migránsok a gyerekeket tolták előre, és rajtuk keresztül taposva feszültek a rendőröknek. Mintegy 250 fő az autópálya felhajtójánál nézett továbbra is farkasszemet a rendőri kordonnal, a többiek a régi 5-ös úton haladnak tovább. 

Mindenfelé futkároznak a migránsok, keresztül-kasul szaladnak az M5-ös autópályán, illetve az azt övező mezőkön - írja a szegedma.hu. A rendőrök képtelenek ezt megakadályozni, tehát mintegy 200 bevándorló ismét megbénította az autópálya forgalmát. Egy nagyobb csapat a forgalommal szemben indult meg a határhoz vezető oldalon, Budapest felé. A másik jelentős létszámú csoport pedig a régi 5-ösön gyalogol Szeged felé, ők 200-an lehetnek.

 A rendőrök a közlekedés biztonsága érdekében lezárták az M5-ös autópályát Röszkénél. A zárás érinti a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő oldalát is – írja a police.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?