Sosem látott menekülttömeget várnak Röszkére

A Szegedma szerint akár ötezer menekült is jöhet szerdán Szerbia felől. Macedóniába kedden rekordszámú migráns érkezett. A röszkei gyűjtőtáborban egyelőre nyugalom van.

Szerdára ötezer menekültet várnak a rendőrök - jelentette Röszkéről a Szegedma tudósítója. Az eddigi maximum 3000 fő körül alakult.

Az előrejelzés nem lehet annyira élettől erugaszkodott, ha számításba vesszük, hogy kedden rekordszámú, 7000 szíriai menedékkérő érkezett Macedóniába. A görög szigeteken további 30 ezer menekült várja, hogy folytathassa az útján Nyugat felé.

Kedden 2770 menekült érkezett Magyarországra a rendőrség adatai szerint, csak Csongrád megyén keresztül 455 gyerek is érkezett Szerbia felől.

Kora reggel, ahogy lassan melegedni kezdett az idő, máris több százan futottak be a röszkei gyűjtőpontra, ahol egyelőre nyugalom van. Önkéntesek ételt, italt osztanak, szedik a szemetet, sokan kijöttek a sátrakból, és a tűz körül melegednek, gyerekek játszanak a táborban - írták. Akik már összepakoltak, rendőri felügyelet mellett várják a buszokat, amely a regisztrációs pontra szállítja őket.

Kimaradt?