Sokkal több menekültet kell befogadnia Romániának, mint amennyiről szó volt

A korábbi hírekkel ellentétben nem 120 ezer, hanem 160 ezer menekült befogadását fogja kérni az Európai Bizottság az EU tagállamaitól – tudta meg brüsszeli forrásokból a Daily Mail. A brit lap szerint Romániának közel 7 ezer migránst kell elhelyeznie.

Klaus Johannis európai ügyekért felelős tanácsosa éppen a héten jelentette be, hogy hogy Románia 1705 menekült befogadását vállalta az uniós tagországokból. Leonard Orban közölte, hogy Görögországból vagy Olaszországból érkeznek majd novemberben az első migránsok.

A tanácsadó még ezt a kvótát is sokallta. Azt mondta: Románia teljesen felkészületlen a migránsok integrálására. Szerinte a román döntéshozók még részlegesen sem fogják fel a probléma összetettségét. "Eljött az ideje, hogy alapos megbeszélések legyenek szakértők között arról, hogy Románia miként tud felkészülni a probléma kezelésére" - mondta az elnöki tanácsadó.

A Daily Mail által megszerzett dokumentum szerint Németországnak kell befogadnia a legtöbb menekültet, 34 ezret. Magyarországnak, Görögországnak és Olaszországnak egyetlen migránst sem kell elhelyeznie, mert már kitehetik a „megtelt” táblát.

FRISSÍTÉS: A Daily Mail értesüléseit megerősítette csütörtök este a Financial Times, illetve a The Times brüsszeli tudósítója is.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?