Részletek derültek ki az élő adásban gyilkoló volt riporterről

Hosszasan készült a gyilkosságra az a férfi, aki élő reggeli adásban, interjú közben lőtt le egy riporternőt és egy operatőrt szerdán a Virginia állambeli Moneta bevásárlóközpontjában.

Mint írtuk, a CNN hírtelevízió leányvállalata, a roanoke-i központú WDBJ7 két munkatársára, a 24 éves Alison Parkerre és a 27 éves Adam Wardra legkevesebb 15 lövést adott le a támadó, akit Vester L. Flanaganként azonosítottak. A gyilkos korábban a WDBJ7 tévétársaság alkalmazottja volt, ám elbocsátották.

Az afroamerikai férfi az ABC televízió híradójának nem sokkal a bűncselekményt követően egy 23 oldalas faxot küldött. A rendőrség erről nem közölt részleteket, de sajtóértesülések szerint a terjedelmes üzenetben egyebek között a faji megkülönböztetésre panaszkodott. Azt állította, akkor telt be nála a pohár, amikor júniusban egy fehér rasszista támadó meggyilkolt kilenc fekete hívőt egy charlestoni templomban.

Flanagan szerdán a Twitteren azt állította, hogy mindkét áldozatával munkahelyi konfliktusa volt. Az elkövető több korábbi kollégájára panaszt tett az Egyenlő Foglalkoztatási Esélyek Bizottságánál állítólagos rasszista kijelentéseik miatt, de vádjait nem sikerült bizonyítania.

A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy Flanagan egy autós üldözést követően, amelyben összetörte az autóját, az I-66-os autópálya közelében fegyverével öngyilkosságot kísérelt meg. Válságos, életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították kórházba, ahol meghalt.

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője felszólította a kongresszust, hogy hozzon törvény a lőfegyverek beszerzésének és tartásának megszigorításáról, és hogy a "józan ész" szellemében akadályozza meg a virginiaihoz hasonló tragédiákat, amelyek "túlságosan gyakran" fordulnak elő az Egyesült Államokban. Hasonlóképpen a lőfegyverekre vonatkozó szabályozás megszigorítását sürgette Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?