Élő interjú közben lőttek agyon két tévést Virginiában

Élő adásban, interjú közben lőttek agyon szerda reggel egy riporternőt és egy operatőrt a Virginia állambeli Moneta közelében, egy bevásárlóközpontban. Az elkövető a CNN értesülése szerint öngyilkosságot kísérelt meg.

A CNN hírtelevízió leányvállalata, a roanoke-i központú WDBJ7 két munkatársára, a 24 éves Alison Parkerre és a 27 éves Adam Wardra legkevesebb nyolc lövést adott le a támadó, akit Vester L. Flanaganként azonosítottak.

A 41 éves Flanagan a WDBJ7 tévétársaság egy korábban elbocsátott alkalmazottja volt. A CNN szerint Flanagan, aki a WDBJ7-nél a Bryce Williams nevet használta, a közösségi médiában a gyilkosságról készített videofelvételeket osztott meg. A Twitter, a Facebook és a YouTube törölte a videókat.

A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy Flanagan egy autós üldözést követően, az I-66-os autópályán fegyverével öngyilkosságot kísérelt meg Állapota válságos. A korábbi jelentésekkel ellentétben az interjúalany, Vicky Gardner is megsebesült. Őt megműtötték, állapota stabil.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?