Leszámolás egy salvadori börtönben, 14 holttestet találtak a szemét között

Egy hírhedt salvadori bűnbanda tizennégy tagja halt meg egy börtönben történt belső leszámolásban az ország északi részében - közölte egy tisztviselő vasárnap.

Eugenio Chicas elnöki szóvivő elmondta, hogy egyes rabok eltűnését akkor vették észre, amikor azoknak vissza kellett volna térniük celláikba. A börtön őrei és a rendőrök holttesteikre a hulladéklerakóban bukkantak rá. "A Barrio 18 elnevezésű banda tizennégy tagja belső leszámolásnak esett áldozatul" - tette hozzá.

Az országban a Barrio 18 és a Mario Salvatrucha bűnszövetkezet számít a két legjelentősebbnek. A különböző bűnbandák létszáma eléri a 72 ezret, kétszer annyian vannak, mint az ország fegyveres erői.

A 6,3 milliós lakosságú országban idén eddig több mint 3 ezer gyilkosság történt. Az orvos igazságügyi intézet adatai szerint augusztusban naponta 25 embert gyilkoltak meg, a héten 220-at. 

Július végén a különböző bűnbandák fenyegetései és erőszakos cselekedetei miatt országos sztrájkot hirdettek a tömegközlekedési dolgozók. A járművezetők több mint száz útvonalon megtagadták a munkát, mert féltek a bűnbandáktól, amelyek idén már 50 közlekedési dolgozót meggyilkoltak.

Kapcsolódók

Kimaradt?