Ítéletidő volt hétfő este Budapesten

A vihar és a heves esőzés következtében Budapesten a hétfő késő esti órákban több aluljáróban és utcában állt a víz, a pesti oldalon több városrészben áramszünet volt - mondta az MTI-nek hétfőn Boross Norbert, az ELMŰ szóvivője.

Szokatlan természeti jelenségről van szó - állapította meg a szóvivő a jelentős mennyiségű csapadék kapcsán, utalva arra is, hogy a rendkívül heves eső következtében a város több, mélyebben fekvő pontján bokáig-térdig ér a víz.

A pesti oldalon, elsősorban a főváros történelmi központjában több régi építésű ház pincéjében víz lepte el a kábeleket és a transzformátor-állomásokat, emiatt az életvédelmi berendezések automatikusan kikapcsolták az áramszolgáltatást.

Este tíz óráig több száz bejelentés érkezett az özönvízszerű eső miatt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság központi ügyeletére, több mint harminc helyszínen késő este is dolgoztak a fővárosi hivatásos tűzoltók a káresemények felszámolásán.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járata terelőúton vagy egyáltalán nem közlekedett egyes szakaszokon a hétfő esti vihar miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?