Fákat csavart ki a vihar Magyarországon

Fákat csavart ki és faágakat tépett le a jégesővel, felhőszakadással és viharos erejű széllel lecsapó felhőszakadás szombat délután a Fertőhomok, Hegykő és a 85-ös út által határolt területen – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a soproni és kapuvári hivatásos, valamint a hegykői, fertőrákosi és nagylózsi önkéntes tűzoltókat tizenkét helyre riasztották.

Az MTI tudósítója kicsavart jelző oszlopokat, Fertőszentmiklós irányába Pereszteg után leszakadt felsővezetéket látott a 85-ös úton. Több autó az út szélére állt, amíg a vihar csillapodott.

Károkat okozott a szél Szabolcsban is

Kétszáz négyzetméteren bontotta meg a viharos szél a vásárosnaményi általános iskola tetejét, és több fa is kidőlt az intézmény udvarán. A beregi város Táncsics Mihály utcájában húsz négyzetméteren sérült meg egy lakóház teteje, a Petőfi Sándor utcában egy háromemeletes társasház tetejét rongálta meg a szél, illetve egy nagyméretű fa az egyik lakóház kerítésére borult - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta: a Tamási Áron utcában akácfa dőlt egy autóra, a Rákóczi utcában több épületben keletkezett kisebb kár. Utóbbiban vakolat- és tetősérüléshez kérték a tűzoltók segítségét, csakúgy mint Zsurkon az óvoda épületénél.

Kapcsolódók

Kimaradt?