Rengeteg menekültet halászott ki az olasz haditengerészet

Az olasz haditengerészet kimentett több menekültet egy süllyedő gumicsónakból a líbiai partok közelében, de beszámolójuk szerint akár 50 másik társuk odaveszhetett - közölte Twitter-profilján szerdán a haditengerészet.

Arról nem szól a jelentés, hogy hány embert sikerült megmenteni a keddi akcióban, csak annyit tett hozzá a haditengerészet, hogy átadták őket a parti őrségnek, amely a menekülteket Lampedusa szigetére szállította, ahol menekülttábor van. Az olasz média értesülése szerint a megmentettek is mintegy 50-en vannak.

Újabb többtucatnyi csónakos menekült érkezett szerda hajnalban a görögországi Kósz szigetre Törökország felől - jelentette az AP hírügynökség. Kedden több verekedés is kitört a menekültek között a szigeten. A görög hatóságok nem tudnak megbirkózni a közelben lévő török partoktól a szigetre érkező emberek áradatával. Az Égei-tenger keleti medencéjében lévő szigetekre naponta több százan érkeznek a polgárháború sújtotta Szíriából vagy Afganisztánból, Kósz szigeten már több mint hétezren vannak.

Kapcsolódók

Kimaradt?