Észak-Korea bekeményít: elpusztítanák Amerikát

"Örökre elmúltak azok az idők, amikor az Egyesült Államok nukleáris fegyvereivel zsarolt minket. Ma már nem kell, hogy féljünk az USA-tól, ma már az amerikaiak félnek tőlünk" - lelkesítette népét Kim Dzsong Un a koreai háború végének 62. évfordulóján.

Egyik tábornoka ugyanakkor egy második koreai háborúról beszélt, amelyben Észak-Korea addig harcolna, amíg az összes amerikai meg nem halna. Eközben Phenjan a legújabb jelentések szerint erősen fegyverkezik.

A koreai háborúnak véget vető fegyverszünet 62. évfordulóját ünnepelték Észak-Koreában július 27-én. A diktatúra vezetői arra figelmeztették az Egyesült Államokat, hogy ha még egy háború kitörne a Koreai-félszigeten, egyetlen amerikai sem maradna életben – írja a HVG.

Vasárnap Pak Jong Szik, a koreai néphadsereg tábornoka kiejelentette, amennyiben az USA nem hagy fel Phenjan-ellenes politikájával, és még egy háborút kiprovokál, akkor Észak-Korea addig küzd, amíg "nem marad közülük senki, hogy aláírja a fegyverletételről szóló dokumentumot".

Kapcsolódók

Kimaradt?