Oroszország elsők között semmisítené meg a deveselui katonai bázist

A romániai deveselui katonai bázist első között elsők között semmisíti meg Moszkva, ha az Egyesült Államok megtámadja Oroszországot – hangzott el kedden egy sajtótájékoztatón, az orosz fővárosban.

Az Interfax hírügynökség székhelyén tartott eseményen orosz katonai szakértők vettek részt – írja az adevarul.ro. A Romániára irányuló újabb fenyegetőzés Viktor Jeszin tábornok, az orosz hadászati rakétaerők volt parancsnoka részéről hangzott el.

A katonai szakértő emlékeztetett arra, hogy idén Deveselura megérkeznek az amerikai rakétapajzs elemei. A bázist összesen 24 darab, Standard-3M típusú elfogórakétákkal szerelik fel. „Megjósolható, hogy Deveselu elsődleges katonai célpontunk lesz, elsősorban akkor, ha az Egyesült Államok megtámadják Oroszországot” – mondta Jeszin.

Moszkvában legutóbb júniusban hangzott el Romániára irányuló fenyegetőzés. Akkor az orosz nemzetbiztonsági tanács titkára közölte: Románia és Lengyelország Moszkva számára „automatikusan potenciális célpontok” az amerikai rakétapajzs elemeinek befogadása miatt

Kapcsolódók

Kimaradt?