Halálra ítélték a Bihar megyei magyar nő gyilkosát

Halálra ítélték az Egyesült Arab Emírségekben azt a dzsihadistát, aki múlt év decemberében megölte Abu-Dzabiban, egy bevásárlóközpont egyik mosdójában a Bihar megyei érsemjéni születésű Ryan Ibolyát.

A voceatransilvaniei.ro által idézett Al-Arabya televízió nem nevezte meg a tettest, ám a helyi sajtó szerint egy 30 éves nőről van szó, akit Ala’a Badr Abdullah al-Hasheminek hívnak. A gyilkosság része volt annak a merényletsorozatnak, amelyet az arab államban élő dzsihadisták a közel-keleti amerikai iskolák ellen terveztek.

A 47 éves Ryan Ibolya az Egyesült Államok állampolgára volt, és egy amerikai iskolában tanított az Egyesült Arab Emírségekben, ahol egy kanadai munkaközvetítő ügynökség, a Footprints révén kapott állást 2013 szeptemberében. Az érsemjéni nő 1985-ben a nagyváradi pedagógiai líceumban végzett, egy darabig tanított, majd a rendszerváltás után Amerikába távozott.

A magyar nőt  vérbe fagyva találták meg 2014 december 4-én Abu-Dzabiban, a Reem Island nevű bevásárlóközpont egyik mosdójában. Több késszúrással ölték meg. Bár a gyilkos az egész testet fedő, úgynevezett abaját és az arcát eltakaró kendőt, nikábot, illetve kesztyűt is viselt, a térfigyelő kamerák rögzítették autója rendszámát, így könnyű volt azonosítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?