Légihidat indítottak a britek a tunéziai turisták hazaszállítására

Légihidat indítottak a legnagyobb brit utazási irodák a Tunéziában nyaraló több ezer brit turista hazaszállítására.

A tunéziai tengerparton pénteken elkövetett fegyveres támadás 38 halálos áldozatának többsége brit - mondta a BBC-nek a tunéziai kormányfő. A brit külügyminisztérium hivatalosan "legalább öt" brit áldozatról tud, de szombati közleménye szerint félő, hogy ez a szám emelkedni fog.

Nick Longman, a TUI nemzetközi utazásszervező csoport nagy-britanniai és írországi részlegének vezérigazgatója szombati londoni sajtótájékoztatóján elmondta: a cég két legnagyobb brit érdekeltsége, a Thomson és a First Choice elkezdte a tunéziai üdülőhelyeken nyaraló több ezer brit állampolgár hazaszállítását. Longman elmondta: a Thomson légitársasága, a Thomson Airways tíz repülőgépet indított Tunéziába, és e járatokkal 2500 brit térhet haza. A légihíd a hétvégén is folytatódik.

A TUI - a legnagyobb brit kiutaztató idegenforgalmi vállalkozás - szervezésében jelenleg 6400 brit turista tartózkodik Tunéziában, és szombat délelőttig ezren tértek haza a különjárati repülőgépekkel. A vezérigazgató közölte azt is, hogy a cégcsoport törli a következő hétre meghirdetett tunéziai nyaralásokat, a részvételi díjakat pedig teljes egészében visszatéríti.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?