Életét adná a török elnökért az egyik tanácsadója

Van két lőfegyvere és több száz lőszere, amiket nem fél használni sem, ha meg kell védenie Recep Tayyip Erdogan török államfőt – ezt mondta az elnök egyik gazdasági tanácsadója, Yigit Bulut az állami televízióban.

Csak a testén keresztül érhetnek Törökország választott elnökéhez. Előbb meg kell engem ölni, lelőni vagy felakasztani – fogalmazott.

A férfi arra reagált, hogy Erdogan megvádolta a Hürriyet török hírlapot: egyik cikkében azt sugallta, hogy a török államfő is Mohamed Murszi volt egyiptomi elnök sorsára juthat. Az újság tagadta, hogy ezt. Az iszlamista Murszi elnökre és több mint száz hívére a hét végén szabott ki halálos ítéleteket egy egyiptomi bíróság.

A Murszi mögött álló Muzulmán Testvériség egyik fő támogatója, Erdogan elutasította a döntést, egyben álszentséggel vádolta a nyugatot, amely „tétlenül figyeli az Egyiptomban egymás után hozott halálos ítéleteket”.

Bulut, aki a török államfő egyik gazdasági tanácsadójának tisztjét tölti be 2013 óta, közismert furcsa kijelentéseiről. Egyszer például arról beszélt, hogy Erdogant ellenségei telekinézissel – távoli tárgyak mozgatása különleges erők segítségével – próbálják meggyilkolni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?