Tóásó-ügy: megszólalt a bolíviai belügyminiszter

Megszólalt a bolíviai belügyminiszter a Tóásó Előd hazamenekítése ügyében. Hugo Maldiz helyi idő szerint hétfőn délután sajtótájékoztató keretében nyilvánosságra hozta a magyar férfivel együtt az országból kilépő személyek nevét is – írja a mno.hu.

„Lukács Csaba, Szilágyi Béla és Marossy Géza kíséretében lépett ki a két, büntetését letöltő elítélt az országból” – jelentette ki a politikus, aki hangsúlyozta: a migrációs hivatal jelentése szerint a kettős, bolív–horvát állampolgár Mario Tadic bolíviai személyazonossági igazolvánnyal, Tóásó Előd pedig érvényes magyar útlevéllel igazolta magát. A belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a határátlépés legális volt, nem történt törvénysértés.

A jogász végzettségű Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója szerint a határátlépés adatainak nyilvánosságra hozása törvénytelen, hiszen a szeretetszolgálat emberei nem sértettek törvényt, így neveik és egyéb adataik publikálását semmi sem indokolja, viszont a gesztus alkalmas a fenyegetésre és félelemkeltésre.

Bolív források szerint a belügyminiszter tettét az indokolja, hogy „ellenőrzésük alatt” tartották a dolgokat és nem érte őket meglepetésként a magyar és horvát férfi távozása.

Mint ismert Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot Bolíviából a Baptista Szeretetszolgálat a Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével közép-európai idő szerint péntek délután menekítette ki Bolíviából.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?