Videórészletet közöltek Tóásó Előd szöktetéséről

Néhány képkockát is bemutatott a köztévé abból a videófelvételből, amelyet Tóásó Előd pénteki konspiratív szöktetéséről készült.

Pénteken a Baptista Szeretetszolgálat és a magyar külügy váratlanul kimenekítette Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot Bolíviából.

A köztévé híradója pár jelenetet leadott abból videófelvételből, amelyen Tóásó Előd beszáll egy taxiba, illetve amikor átlépik a bolíviai határt. Tóásót és a horvát Mario Tadicot titokban hozták ki, tartva attól, hogy a bolíviai titkosszolgálat tudomást szerez az ügyről. Emiatt többszörös taxicsere után indultak neki a határnak, majd közép-európai idő szerint péntek délután a 4650 méter magasságban lévő Chungara közúti határátkelőhelyen hagyták el az országot Chile felé. Tóásó váthatóan kora délután érkezik Magyarországra testvérével, Edittel.

Tóásót és Mario Tadicot ez év február 20-án fegyveres felkelésben való bűnrészességért öt év és tíz hónapi szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet vádalku és a vádlottak által kért rövidített eljárás keretében született. Mivel mind Tóásó, mind Tadic csaknem hat éve őrizetben volt, büntetésüket már letöltötték. Miután a La Paz-i kormány több mint két hónappal a szabadlábra helyezése után sem adta vissza a magyar férfi útlevelét, és a vádalkuban megkötött egyezség több pontját sem tartották be, a magyar hatóságok a férfi kimenekítése mellett döntöttek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?