Dzsihádistafeleségek tálaltak ki az Iszlám Államról

Az Iszlám Állam terroristáihoz hozzáadott két nőnek sikerült elmenekülnie Szíriából, a Sky Newsnak pedig beszámoltak arról, mi történt velük a dzsihádisták között. A két nő a szíriai Rakka városából szökött el, innen embercsempészek segítségével jutottak el Dél-Törökországba.

Egyikük, aki mindössze 20 éves, azt mondta, azután távozott Szíriából, miután az Iszlám Állam kötelékében harcoló szaúdi férje egy öngyilkos merényletben felrobbantotta magát. A nő idővel megszerette férjét, aki meggyőzte őt arról, hogy az ő életmódjuk a helyes – írja a HVG.

A nő csatlakozott az Iszlám Állam elit női rendőrségéhez, a tavaly felállított Al-Khansaa brigádhoz, amelynek feladata megbüntetni azokat a nőket, akik nem a dzsihádisták szabályait követik. A női brigád tagjai egy négyhetes kiképzésben részesültek és havi 70 fontos fizetést is kaptak, ellenőrizték az utcákat, de alkalmanként házkutatásokat is tartottak.

A Szíriából elmenekül nő azt mesélte, ő maga korbácsolta meg a megfenyített nőket. Elmondása szerint 40 korbácsütés jár azért, ha valaki magassarkúban van, vagy nem viseli az egész testet elfedő abaja öltözéket. Ha valaki megpróbált elmenekülni, annak 60 korbácsütés járt. A nő azt mondta, ma már sajnálja a korbácsolásokat, de különösen az idős nők ilyen megbüntetését nem szerette.

A Szíriából elmenekült másik nő azt mondta, sok külföldi is tagja volt a női rendőrbrigádnak, európaiakkal és japánokkal is találkozott, és volt köztük egy 23 éves brit nő is, aki azért ment Szíriába, hogy harcoljon a hitetlenek ellen.

Elmondta, őt először az Iszlám Állam egy török parancsnokához adták hozzá, majd miután őt megölték egy csatában, a szülei egy egyiptomi férfival kényszerítették házasságra, aki viszont konfliktusba keveredett az Iszlám Állammal és elmenekült. A nő azt mondta, egyik férjét sem szerette, csak azért ment hozzájuk, mert adott helyzetben ez volt az egyetlen lehetősége. A férjei viszont ritkán jártak haza a harcokból, a nő pedig ezért inkább a szüleinél lakott.

A két elmenekült nő jelenleg Törökországban bújkál és attól fél, hogy az Iszlám Állam rájuk talál.

Kapcsolódók

Kimaradt?