Brutális videót tettek közzé keresztények lefejezéséről

Huszonnyolc, állítólag etióp keresztény férfi kivégzéséről tettek közzé videofelvételt vasárnap az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez köthető líbiai szélsőségesek.

A dzsihadisták honlapján megjelent 29 perces felvételen férfiak két csoportja látható: 16 férfit fejeznek le a tengerparton és 12 másikat lőnek fejbe sivatagos területen. Az előbbi csoportot Líbia keleti, a másikat déli részén tartották fogva. 

A felvételen egy pisztollyal hadonászó álarcos férfi a kivégzés előtt hosszú szónoklatot tart arról, hogy a keresztényeknek át kell térniük az iszlám hitre, máskülönben a Korán által előírt különadót kell fizetniük. 

A videón "az ellenséges etióp egyház" tagjaiként mutatják be az áldozatokat. Az IÁ "médiaszárnyának", az al-Furkannak a logója látható rajta és a videó hasonlít az IÁ által korábban végrehajtott vérengzésekről készült felvételekhez. Február közepén az IÁ egy olyan videót tett közzé, amelyen 21 férfit, javarészt egyiptomi kopt keresztényt fejezett le hasonlóképpen, a tengerparton.

Kapcsolódók

Kimaradt?