Hatalmas lottócsalás történt Amerikában

Hatvanezer lejnek megfelelő nyeremény lehetősége állt fenn idén januárban az egyik, több amerikai államban is játszható lottón, amikor Multi-State Lottery Association biztonsági főnök, Eddie Raymond Tipton úgy döntött, hogy biztosra fogad. A terve jó volt, de végül elkapták.

Az 51 éves férfi a BBC beszámolója szerint előbb megváltoztatta a biztonsági kamerák beállításait, hogy azok minden egyes percben csak egy másodpercnyi felvételt rögzítsenek. A két felvétel közti 59 másodperc pedig elég volt neki arra, hogy egy pendrive-ot dugjon a gépbe. Az elindított szoftver előbb beavatkozott a heti számkiválasztásba, előre meghatározva a nyerőszámokat, majd törölte saját magát, hogy minél kevesebb nyom maradjon hátra – írja a HVG.

A biztonsági főnök ezután besétált egy lottózóba, ahol kitöltött egy, a nyertes számokat tartalmazó szelvényt – miközben a szervezőcsapat tagjaként hivatalosan nem is lottózhatott volna, még a számok ismerete nélkül sem. Tipton éppen ezért külsősökkel szerette volna felvenni a nyereményét, de végül ehhez már nem volt elég bátorsága.

A férfit végül leleplezték, a harmincezer lejes büntetés mellé akár 5 év börtönbüntetés elé is nézhet.

Kapcsolódók

Kimaradt?