Rengeteg erdélyi nyertese is van a nyugtalottónak

Már a sorsolás utáni első munkanapon több százan jelentkeztek nyertes nyugtákkal az országos adóhatóság (ANAF) kirendeltségeinél – derül ki a Mediafax összeállításából. A szerencsések között nagyon sok erdélyi is van.

Az adóhatóság hivatalos adatai szerint Kolozs megyében kedden 150 személy kereste fel az ANAF-ot nyertes szelvénnyel a zsebében. Fehér megyében 46, Brassó megyében 80, Szatmár megyében 10, Temes megyében 76, Bihar megyében 35 vásárló őrzött meg 6 és 6,99 közötti összegű, február 7-i keltezésű pénztári nyugtát, és már jelentkezett a jutalmáért.

Természetesen az ország többi megyéiben is sok nyertes van. Aradon tudnak olyan személyről is, aki nem kevesebb mint 23 nyugtával kopogtatott be az ANAF-hoz. A férfi állítólag az üzletekből kidobott hulladékokból szedegette össze a vásárlók által elutasított kasszabonokat, és fáradtsága nem volt hiábavaló.

A sok jelentkező miatt várhatóan a nyeremény összege sem lesz túlságosan nagy. Az 1 millió lejes nyereményalapot az ANAF-nál regisztrált nyugták tulajdonosai között egyenlő arányban osztják szét, és még jól meg is adózzák. Az viszont csak május 14-e után derül ki, hogy mekkora lesz a végső összeg, addig ugyanis a szerencsések még jelentkezhetnek az adóhatóságnál.

Kapcsolódók

Kimaradt?