Újabb Germanwings-gép hajtott végre kényszerleszállást

A járat éppen Kölnből tartott az olaszországi Velencébe. Az incidens során senki nem sérült meg.

Az egyik hajtómű hibája miatt kényszerleszállást hajtott végre a stuttgarti repülőtéren a Germanwings egyik járata. Az Airbus A-319-es gép pilótája azért döntött a kényszerleszállás mellett, mert olajszivárgás miatt le kellett állítania az egyik hajtóművet. 

A gép 123 utassal és 5 fős személyzettel a fedélzetén 10 óra előtt szállt fel Kölnben. 11 óra körül a kapitány jelentette a hibát a légiirányításnak, a gép tíz perccel később már landolt is Stuttgartban. A Germanwings közlése szerint nem kényszerleszállás történt, jelen esetben egy „standard biztonsági eljárásról” volt szó.

Ez már a második 

Pénteken szintén a német fapados légitársaság gépének kellett megszakítania az útját. A The Local olasz kiadása szerint a Hannoverből Rómába tartó járaton egy utas és egy utaskísérő annyira rosszul lett, hogy azonnali orvosi ellátásra szorultak.

A gépen tartózkodó egyik utas azt mondta, hogy a mögötte ülő nőnek a repülés miatti félelemtől lett pánikrohama. Azt nem tudni, hogy az utaskísérő mitől lett rosszul, de a gép kényszerleszállást hajtott végre Velencében, a Marco Polo reptéren.

Kapcsolódók

Kimaradt?