BRÉKING: vészjelzést adott le a Turkish Airlines Boeing 777-ese

Vészjelzést adott le Marokkó fölött Turkish Airlines Isztambul-Sao Paolo menetrend szerinti járata, a légi irányítók a casablancai reptér felé irányították a Boeing 777-es gépet. Az utasokat leszállították és egyenként átvizsgálták pogyászukat.

A török légitársaság közleménye szerint bombafenyegetést miatt változtatott irányt a Dél-Amerikába tartó gép. Tájékoztatásuk szerint az egyik mellékhelyiségben találak egy papírlapot "BOMBA" felirattal.

Az emergency.airlive.net szakportálon lehetett követni a személyszállító gép útvonalát. Mint az alábbi képen is jól látható, Marokkó déli részén repült épp át a Boeing, amikor éles kanyarral északra vette útját.

Közben a TK-15-ös kódjelű gép eltűnt a térképről, a casablancai reptér körzetében több gép is köröz leszállási engedélyre várva.

Több helyről is megerősített információk szerint a gép sikeresen landolt Casablancában. Az utasokat leszállították a casablancai reptéren, és átvizsgálták a csomagukat. Nem találtak robbanószert. A gépen 256 utas volt. 

Ez már a második fenyegetés rövid időn belül a török légitársaságnál, hiszen szombaton a TK-52-es járatnak kellett visszafordulnia az isztanbuli repülőtérre, mivel szintén a gép mosdójában egy C4-es bombával fenyegetőző cetlit találtak. A rendőri csapatok átvizsgálták a teljes szállítmányt, de robbanószert nem találtak.

Kimaradt?