Merkel: felfoghatatlan dimenziókba került a Germanwings-tragédia

Megszólalt a német kancellár is a Germanwings-tragédiával kapcsolatban, azt mondta, mindent megtesznek, hogy kiderítsék, pontosan mi történt. Közben a német médiában újabb találgatások jelentek meg arról, hogy a másodpilóta depresszióval kezelték volna.

Csütörtök délután megszólalt a német kancellár, Angela Merkel is a Germanwings-balesettel kapcsolatban - írja a Focus Online. "Alig tudjuk felmérni, mekkora fájdalom ért most rengeteg családot. A tragédia most egy új, szinte felfoghatatlan dimenzióba került" - fogalmazott a kancellár azzal kapcsolatban, hogy a legfrissebb hírek szerint a másodpilóta szándékosan vezette a francia Alpoknak az utasszállítót.

"Megérintett ez a hír. Megígértük, hogy mindent megteszünk, hogy az eset körülményeit felderítsük" - tette hozzá. Azt is elmondta: a német és a francia hatóságok szorosan együttműködnek a tragédia részleteinek kiderítésében.

A német N24 közben azt jelentette, hogy Andreas Lubitz a szomszédai elmondása alapján depressziója miatt kezelés alatt áll. A FAZ.net idézi egy volt osztálytárs anyját, aki azt mondta: a lányával jó viszonyt ápoló másodpilóta korábban azt mondta neki, hogy a pilótaképzés alatt kiégéstől szenvedett. A lány utoljára karácsonykor találkozott Andreas Lubitz-cal, akkor nem talált a viselkedésében semmi furcsát.

​Mindeközben a repülőt valószínűleg szándékosan elpusztító másodpilóta mindkét lakásában házkutatást tartottak csütörtökön a német hatóságok. A montabaur-i családi házban is jártak a nyomozók és a Düsseldorf külvárosában található lakásban is.

A dpa német hírügynökség szerint DNS-mintákat vettek a nyomozók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?