CIA

CIA-vezér: sikerült megtörni az Iszlám Állam lendületét

Egyértelműen sikerült megtörni az Iszlám Állam lendületét és megállítani a terjeszkedését Irakban és Szíriában. Vagyis már nincsenek előretörőben, ellentétben a hónapokkal ezelőtti állapottal" - mondta John Brennan CIA-igazgató egy interjúban.

Sikerült megtörni az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges fegyveres szervezet lendületét Irakban és Szíriában - mondta az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója vasárnap egy interjúban.

"Egyértelműen sikerült megtörni az Iszlám Állam lendületét és megállítani a terjeszkedését Irakban és Szíriában. Vagyis már nincsenek előretörőben, ellentétben a hónapokkal ezelőtti állapottal" - mondta John Brennan a Fox News nevű amerikai hírtelevízióban.

Az Egyesült Államok és szövetségesei hónapok óta légicsapásokat intéznek az Iszlám Állam fegyveresei ellen. Brennan szerint ezek mellett az iraki hadseregnek köszönhető az IÁ megállítása. 

Brennan kijelentette: annak ellenére, hogy Irán és az Egyesült Államok egyaránt harcot folytat az Iszlám Állam ellen, ő nem mondaná Teheránt Washington szövetségesének ebben a küzdelemben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?