Már a kutyájukat sem oltják be a vakcina-ellenesek

Az Egyesült Államokban az oltásellenes mozgalom elérte a hobbiállattartókat is, akik közül egyre többen nem hajlandók beoltatni kedvenceiket. Nehogy véletlenül kutyaautizmust kapjanak – amiről fontos megjegyeznünk, hogy nincs bizonyíték a létezésére – írja a 444.hu.

A kutyatulajdonosoknak egyelőre csak olyan oltásokat van lehetőségük elutasítani, amelyek a kutyákra halálos betegségek ellen védenek, a veszettség ellen kötelező a vakcina.

A szabályozatlanság miatt rendes nyilvántartások sincsenek, így közvetlen bizonyíték nincs az összefüggésre, de tény, hogy Texasban tavaly már szopornyicajárvány volt. Ez bárhol megismétlődhet, mert az oltatlan kutyák gazdáit semmi sem akadályozza meg abban, hogy oltatlan kutyáikat ugyanazokban a parkokban sétáltassák, ahol az oltott kutyák játszanak. Sőt, van oltásellenes állatorvos, aki kifejezetten erre biztatja őket.

Rosemary Manziano, a csodálatos áltudományos diszciplina, a homeopátiás állatorvoslás követője konkrétan azt javasolja ügyfeleinek, hogy oltás helyett kutyáikat szándékosan tegyék ki fertőzésnek. Például amikor praxisa közelében, New Jersey-ben szopornyicás mosómedvéket találtak, mindenkinek azt tanácsolta, hogy ott sétáltassák a kutyájukat – de csak tíz percig, hogy ne nagyon fertőződjenek meg, csak kicsit.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?