Így készült a Charlie Hebdo legfrisebb száma (VIDEÓ)

"Vicces lett, és ez a lényeg" - mondja a Charlie Hebdo szerkesztőségének egyik életben maradt tagja, Luz a videón, melyben a alkotócsapat ünnepli a tragédia utáni első szám elkészültét.


L'équipe de «Charlie Hebdo» raconte sa première... by liberation

Ahogy az a szerdán megjelent Charlie Hebdo számból kiderült, a szerkesztőséget ért terroakció után az életben maradt tagok a munkába menekültek, és egyáltalán nem hátráltak meg a fenyegetésektől. A videó hétfőn, január 12-én készült, amikor a segítségét felajánló Libération szerkesztőségében tartott sajtótájékoztatót a megfogyatkozott szerkesztőség.

"Ezt a számot ugyanolyan nehéz volt megszülni, mint amilyen kemény a barátaink halálának megemésztése volt. De vicces lett, és ez a lényeg" -mondja a kamerába az új szám címlapját alkotó Luz művésnevű karikaturista. A többi alkotó is elégedetten nyilatkozik a végeredményről, a főszerkesztő Gérard Biard kacsintva mondja a kamerába, hogy ezt a számot az egész világ megveszi majd.

Az egyik szerző, Laurent Léger szerint ez a szám azért is lesz fontos, mert erről még a megjelenése után is sokat fognak beszélni. Léger hozzáteszi a címlap tökéletes az alkalomhoz, mert egyszerre fejez ki tiszteletadást és bocsánatkérést is, de a szám tartalma továbbra is igazi Charlie, azaz egy mindent és mindenkit kifigurázó lap lett.

Kapcsolódók

Kimaradt?