Megtalálták az újabb eltűnt maláj gép roncsait

Megtalálták az újabb eltűnt maláj gép roncsait a Jáva-tengeren. Az AFP több fotót is közölt a vízen úszó roncsdarabokról, bőröndökről. Helikopteres kutatók több holttestet is találtak a víz felszínén, a tetemeket már egy indonéz hadihajóra szállították.

Meg tudjuk erősíteni, hogy a vasárnap eltűnt AirAsia-gép roncsait találták meg indonéziai vízeken – közölte kedden az indonéziai légiközlekedési hatóság igazgatója az AFP hírügynökséggel.

Az indonéz légierő több tárgyat is észlelt a Jáva-tengeren, többek között a repülőgép ajtaját és a vészhelyzet esetén használatos gumicsúszdát, valamint bőröndöket és egyes hírek szerint emberi testrészeket is láttak a roncsok keresésére indult pilóták.

Az AFP több fotót is közölt a tárgyakról. A Metro TV pedig egy videót közölt, amin egy narancssárga tárgy úszik a vízen. Helikopteres kutatók több holttestet is találtak a víz felszínén, a tetemeket már egy indonéz hadihajóra szállították. A holttesteket azon a tengerrészen fedezték fel, amely felett a repülőt utoljára látták.

Az AirAsia malajziai székhelyű fapados légitársaság QZ 8501-es járata Surabayából Szingapúrba tartott, amikor eltűnt a jakartai légi irányítás műszerei elől vasárnap, helyi idő szerint 6 óra 17 perckor (romániai idő szerint 1.17-kor). A kapcsolat a felszállás után 42 perccel veszett el, amikor vélhetőleg a Jáva-tenger fölött, Kalimantan (Borneó) és Jáva között járt.

Az Airbus A320-200 típusú gépnek romániai idő szerint 2.30-kor kellett volna megérkeznie. Később az Antara indonéz állami hírügynökség az illetékes hatóságok szóvivőjére hivatkozva azt jelentette, hogy a valószínűleg lezuhant gép roncsai a Szumátra és Borneó közötti Belitung szigettől 145 kilométerre lehetnek. A gépen 162-en utaztak.

Kapcsolódók

Kimaradt?