Fényes jövőt jósol Putyin Ukrajnának – bizonyos feltételekkel

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint Ukrajna előtt fényes jövő áll, de ennek feltétele, hogy olyan rendszert építsenek ki az országban élő kisebbségeknek, amelyben „otthon érzik magukat, függetlenül attól, hogy milyen nyelvet beszélnek". 

Putyin megerősítette, hogy szerinte van kiút az ukrán válságból, ugyanakkor megvédte az Ukrajnával kapcsolatos orosz politikát, és bírálta a nyugati országok szerepét a válságban, bár kijelentette, hogy ő és Angela Merkel német kancellár is azon dolgozik, hogy segítsen lecsillapítani a feszültséget Ukrajnában. Az orosz államfő erről a német ARD televíziónak adott interjúban beszélt, amelyet vasárnap este sugároztak.

Az orosz államfő úgy látja, hogy az ukrán kormány erőszakot alkalmaz ellenfeleivel szemben, nem pedig párbeszédre törekszik, amivel csak súlyosbítja a válságot. Megismételte azt az orosz vádat, hogy Ukrajna a „neonácizmus felé sodródik", és arról beszélt, hogy etnikai tisztogatástól is tartani kell.

Vlagyimir Putyin szerint a Krím Oroszország általi bekebelezése megfelelt a nemzetközi jognak, és demokratikus is volt, mert a regionális parlament és az ott élők is arra szavaztak. Az orosz katonai erőt a vérontás megakadályozására telepítették a térségbe – tette hozzá.

Kimaradt?