Orbán sci-fibe illő Fidesz-győzelemről beszélt

Példátlannak, lefegyverzőnek, "már-már a politikai sci-fi világába tartozó" fantasztikus győzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP önkormányzati választási sikerét Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypárt önkormányzati választási kampányát értékelő vasárnapi rendezvényen, a budai Millenáris Parkban.

A kormányfő úgy fogalmazott: az elmúlt fél év eseményei – a három Fidesz-KDNP-s siker – "a jövő horizontján egy egészséges lelkű, sikeres nép képét állítják elénk". Az összefogás győzött a széthúzás felett – jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint a három választás az országról szólt, a múlt vasárnapi győzelem pedig az egész országé, minden magyar emberé.

A kormányfő arról is beszélt, hogy legkésőbb 2018-ra mindenkinek munkát kell adni, emellett a köznevelés megújítását is fő feladatnak nevezte. Jelezte egyúttal, hogy hétfőn várható a jövő évi költségvetési törvényjavaslat benyújtása.Beszéde végén azt mondta, választási sikereik lelki természetű okának azt tartja, hogy nem engedtek "a cinizmus csábításának", amely csapdát továbbra is el kell kerülni, mert "elveszett az az ország, amelynek életét elárasztja a cinizmus".

Kapcsolódók

Kimaradt?