Tíz méteres árokba hajtott egy román busz Magyarországon

Tíz méteres árokba hajtott egy galaci rendszámú, Rómából érkező autóbusz hétfőn reggel a magyarországi M43-as autópálya felhajtójánál. A balesetben 22 utas megsérült, a szakadó esőben teljesen megbénult a forgalom. 

A Rómából érkező busz a 10 méteres árokban állt meg. Az M43-as felhajtójánál és annak környékén megbénult a forgalom, több kilométeres a kocsisor minden irányba - írja a delmagyar.hu.

Jelenleg szakad az eső, a Rómából Romániába tartó busz a szalagkorlátot átszakítva a tíz méter magas töltésről lecsúszva az árokban állt meg. A baleset a Makót az M43-assl összekötő 430-as út egyik körforgalmában balesetezett, a helyszínen több tucat mentő érkezett, kettőt már láttunk Szeged felé elmenni. A helyszínre érkezett mentőhelikopter is, de sérültet nem szállított.

A 2 szinten buszban 2 súlyos és 20 könnyebb sérültet mentettek ki. A tűzoltók több ablakot kivágtak, hogy kimentsék az utasokat. A tűzoltók egy vízszállítóhoz kötötték a buszt, hogy ne dőljön tovább oldalra.

A baleset miatt megbénult az autópálya felhajtója és környéke, több kilométeres a sor minden irányba. A Tisza Volán küldött egy buszt, ahova az ellátást nem igénylő utasokat ültették fel.

A rendőrök fél pályán engedik a forgalmat, így lassan csökkenni kezd a kocsisor a 430-as úton. Ettől függetlenül még órákig torlódásra kell számítani.

 

Kimaradt?