Újabb európai országban rettegnek az ebola miatt

Ebola-fertőzés gyanújával vizsgálnak egy férfit egy német kórházban, aki a napokban érkezett Sierra Leone fővárosából, Freetownból Hamburgba - írta vasárnap a Bild am Sonntag című német lap.

A férfi egy kollégiumban kapott szállást múlt csütörtökön. Afrikából Párizson keresztül érkezett. Szombat délben fordult orvoshoz magas lázzal és hányingerrel. Miután a kórházban kiderült, hogy Ebolával fertőzött térségből érkezett, és nem tudta megmondani, hogy  érintkezett-e a vírussal fertőzött betegekkel, elkülönítőbe helyezték.

Szombat késő este átszállították egy másik klinikára, mentőautóját hat rendőrautó kísérte. A hatóságok lezárták azt a kollégiumot is, ahol a beteg előzőleg tartózkodott.

Németországban egyelőre nem észleltek Ebola-fertőzéssel kapcsolatos esetet. Az Ebola-járványban már közel ezer ember halt meg Nyugat-Afrikában, és egyelőre nem tudják feltartóztatni a betegség terjedését. Nigériában a múlt pénteken hirdettek ki egészségügyi szükségállapotot.

Óvintézkedések Kanadában is

Szombaton egy kanadai esetről is beszámoltunk. Egy kanadai kórházban elkülönítőben vizsgálnak egy férfit, aki nemrég érkezett az országba Nigériából, és a helyi sajtó értesülései szerint az Ebola-betegségéhez hasonló tüneteket mutat.

A Toronto közelében lévő Brampton egyik orvosa közölte, hogy az illető lázas, és más olyan tünetei is vannak, mint amelyeket a Nyugat-Afrikában megbetegedett embereken megfigyeltek - közölte a CP24 televízió. Azért különítették el, mert Nigériából érkezett, ahol már kilenc vérzéses lázban szenvedő beteget tartanak nyilván - magyarázta az orvos.

Kapcsolódók

Kimaradt?