Újabb orosz politikus fenyegette meg Romániát

Válaszlépésekre számíthatnak Moszkva részéről azok az országok, amelyek lezárják légterüket az orosz repülők előtt – fenyegetőzött hétfőn a RIA Novosti szerint Alekszej Puskin, az orosz duma külügyi bizottságának elnöke.

Az üzenet Romániának és Ukrajnának is szól, amelyek nem engedték be a légterükbe a hét végén Dmitrj Rogozin orosz kormányfőhelyettes Transznisztriába különgépét – emlékeztetett az Agerpes. Mindkét állam arra hivatkozott, hogy a politikus szerepel az EU által szankciókkal sújtott személyek listáján.

„Az Oroszországgal szemben ellenségesen fellépő államoknak tudatában kell lenniük, hogy részünkről hasonló lépésekre számíthatnak. Ha az a benyomásuk, hogy Oroszországra nyomást lehet gyakorolni kormánya tagjainak légterükből való kitiltásával, tudatnunk kell velük, hogy ezt nem hagyjuk válasz nélkül” – fogalmazott Puskin.

Mint ismert, maga Dmitrij Rogozin sem hagyta válasz nélkül azt, hogy Románia kitiltotta a légteréből a különgépét. „Legközelebb bombázógéppel jövök erre” – üzente Twitteren Bukarestnek az orosz kormányfőhelyettes.

Kapcsolódók

Kimaradt?