Krímbe küldik a Putyint kritizáló műsorvezetőt (VIDEÓ)

Az amerikai Abby Martin műsorának végén másfél perces különszámában kritizálta Moszkva lépését, mellyel belefolyik az ukrán belügyekbe és katonai megszállás alá vonta a Krím félszigetet. „Csak azért mert az RT munkatársa vagyok, nem jelenti azt ,hogy nincs meg a szerkesztői szabadságom. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire ellene vagyok bármilyen katonai beavatkozásnak egy másik szuverén országban.”- kezdte Martin a Russia Today élő adásában hétfőn.

„Amit Oroszország csinál, helytelen.” Az ukrán embereket gyalogosokként jellemzi egy „globális hatalmi sakkjátszmában”. Az elköszönéskor azért elég optimista jövőjét illetően a csatornánál.

A csatorna közleményben reagált Abby Martin „különszámára”, amelyben leszögezte, a műsorvezetőt semmilyen retorzió nem éri majd véleményének nyilvánosság előtti megosztásáért. Ugyanakkor előrebocsátották, hogy a valós helyzet megismerése érdekében a Krím-félszigetre küldik dokumentálódni.

https://www.youtube.com/watch?v=ZolXrjGIBJs

A Russia Today, vagy RT egy orosz televízió-csatorna, melyet a moszkvai kormány a központi büdzséből finanszíroz. Ennek köszönhetően 100 ország nagyjából 644 millió nézőjéhez juthatnak el a világ történéseinek putyini értelmezései.

Kimaradt?