Megkorbácsolták a Pussy Riot tagjait Szocsiban (VIDEÓ)

Felkerült egy videó a netre, amelyen az látható, amint egyenruhás alakok gázsprayjel, korbáccsal és ütlegeléssel támadnak a Pussy Riot nevű orosz feminista együttes tagjaira a téli olimpiának helyt adó Szocsiban - számolt be a Bumm.sk

A provokatív lányzenekar tagjait önkéntes kozákok és rendőrök együttesen támadták meg, egy sereg újságíró és érdeklődő szeme láttára, tőlük mit sem zavartatva. Minderről a zenekar szóvivője, Pjotr Vorzilov számolt be Twitteren. Az eset Szocsi kikötőjében történt, ahová a lányok „Putyin megtanít bennünket szeretni a hazánkat" című dalukat szerették volna előadni, „Szocsi 2014" transzparenssel a kezükben.

A zenekar két tagja, Mása Aljocsinova és Nagya Tolokonnyikova állítása szerint orvosi ellátásra szorultak az incidenst követően, zúzódásokat és fejsérüléseket szenvedtek. Vorzilov szemsérülést szenvedett, és a szocsi városi kórházban ápolják.

Az együttes napok óta Szocsiban tartózkodik, ezalatt folyamatosan zaklatták őket a hatóságok. Az előző nap során órákon át, ügyvéd nélkül hallgatta ki a két nőt a helyi rendőrség, azzal gyanúsítva őket, hogy loptak a szállodában. A kikötőben sétálva fogták el, majd erőszakkal a rendőrautóba kényszerítették őket.

Alojcsinova bezsámolója szerint az előző két nap folyamán is szinte folyamatosan kihallgatáson voltak, vasárnap 7, hétfőn 10 órán át hallgatta ki őket a rendőrség, majd minden következmény nélkül elengedték őket.

https://www.youtube.com/watch?v=ivT-I-yxtdY&feature=player_embedded

Tolokonnyikova szerint a „klipforgatás" után bevitték a rendőrségre azokat az újságírókat és filmeseket is, akik forgatni mentek a Pussy Riot akciójára, és többen közülük kék-zöld foltokkal távoztak a rendőrségről, és az együttes tagjait is inzultálták a rendőrségen: kicsavarták kezüket, a földre lökték, húzták-vonták, verték őket a rendőrök.

Kapcsolódók

Kimaradt?