Karanténba teszik az Országházban a paksi levéláradatot

A parlament informatikai rendszere karanténba teszi az egy IP-címről küldött vagy hasonló tartalmú tömeges leveleket – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája hétfőn. Így reagáltak a PM-es Szabó Rebeka facebookos bejegyezésére, amely szerint a parlamenti rendszergazdák, "nyilván utasításra", blokkolták azokat a választópolgári leveleket, amelyekben benne volt a Paks szó.

A független képviselőnek zöld civilek jelezték, hogy nem mennek át a tiltakozásul írt leveleik, majd ő is kipróbálta a rendszert: két teljesen azonos tartalmú levelet küldött saját magának egy külső e-mail címről, és csak az érkezett meg, amelyikben nem szerepelt a Paks szó.

Az Országgyűlés Sajtóirodája szerint az elmúlt napokban a kormány által tervezett paksi beruházásra vonatkozó több ezer tiltakozó levél érkezett az országgyűlési képviselők postafiókjába, ami lelassította az Országgyűlés Hivatalának levelezési rendszerét, és lehetetlenné tette a képviselők munkáját. Eleinte egyetlen IP-címről jött a levéláradat, majd az üzeneteket szétterítve különböző helyekről özönlöttek a hasonló tartalmú levelek – írták.

Az Országgyűlés Hivatalának informatikai rendszere - a legtöbb levelezési rendszerhez hasonlóan - karanténba helyezi az egy IP-címről küldött vagy hasonló tartalmú tömeges leveleket. Ez azt jelenti, hogy a címzettek elkülönítve megkapják, és ha meg akarják nyitni, el is olvashatják az üzeneteket – közölte a sajtóiroda, amely szerint a rendszer nem tiltotta le, csak külön kezeli a másodpercenként beérkező, óriási mennyiségű küldeményt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?