banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Putyin: Nem kéne az EU-nak Kijevből biztatnia az ukrán tüntetőket

Vlagyimir Putyin orosz elnök bírálta kedd este az Európai Uniót amiért az magas rangú küldöttet meneszt Ukrajnába. Putyin szerint a lépés politikai beavatkozásnak is tekinthető.

Az orosz államfő mindezt Brüsszelben mondta az EU és Oroszország egynapos csúcstalálkozójának értékelésekor. „El tudom képzelni, hogy mi lenne európai partnereink reagálása arra, ha a mi külügyminiszterünk egy ország válságának kellős közepén odalátogatna egy Európa-ellenes tüntetésre és további cselekvésre buzdítaná a demonstrálókat" - mondta Putyin hozzátéve, hogy minél több valahol a közvetítő, annál több a probléma.

Az orosz elnök szerint az EU túl elnéző az ukrán ellenzékkel, amelynek egyes tagjai rasszista és idegengyűlő kijelentésekkel népszerűsítik magukat.

Ami az EU Ukrajnába menesztett küldöttségét illeti, Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője kedden Kijevbe utazott. Ashton a héten amúgy is Ukrajnába látogatott volna, de előbbre hozta utazását, hogy segítsen a válság rendezésében.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?