Elnöki rezidenciában piheni ki a megrázkódtatást a francia first lady

Elhagyta a kórházat szombat délután Valérie Trierweiler, François Hollande államfő élettársa. Franciaország (nem hivatalos) first lady-je azt követően szorult kórházi ápolásra, hogy a francia sajtó megszellőztette: François Hollande-nak szerelmi viszonya van a 41 éves Julie Gayet színésznővel.

A 48 éves Valérie Trierweiler január 10-én került kórházba, ahol egyszer látogatta meg élettársa, Franciaország elnöke. A háromgyerekes asszony szombaton hagyta el a kórházat, legkisebb fia a Twitteren fejezte ki örömét: „Végre ismét együtt vagyok anyukámmal! Örülök, hogy láthatom.” Valérie Trierweiler szintén a Twitteren köszönte meg a támogató üzeneteket és a szimpátiát, amely felé áradt az elmúlt nehéz napokban. Az asszony a francia elnök Versailles melletti, la Lanterne nevet viselő rezidenciájában fog pihenni a következő időszakban. A francia elnöki hivatal nem volt hajlandó kommentálni a történteket.

François Hollande soha nem volt nős, viszont négy gyermeke van előző élettársától, Ségolène Royal-tól, akivel közel harminc éven keresztül élt együtt. 2007-ben váltak szét útjaik.

Valérie Trierweiler  hivatalosan nem tekinthető Franciaország Első Asszonyának, ennek ellenére irodája, sajtószóvivője van az Elysée Palotában, és a franciák őt tartják a First Lady-nek. Az őt körülvevő rokonszenv ellenére egy, a napokban végzett közvélemény-kutatás szerint a franciák elsöprő hányada kizárólag Hollande magánügyének tartja a szerelmi bonyodalmat, amelybe került, és 75 százalékuk igazat ad neki abban, hogy nem válaszol a sajtó részéről jövő, magánéletét feszegető kérdésekre.

  

Kapcsolódók

Kimaradt?