Így várták Londonban a román munkavállalók rohamát (VIDEÓ)

A londoni Luton repülőtéren várta szerdán két munkáspárti brit képviselő a sajtó jelenlétében a munkaerőpiaci korlátozások január elsejei eltörlése utáni első romániai repülőt, egy Marosvásárhelyről érkező WizzAir-járatot.

A Mediafax által idézett The Guardian szerint Keith Vaz és Mark Reckless saját szemükkel akarták látni, amint a munkát kereső romániaiak „elözönlik” az országukat. A repülőnek a csak háromnegyede volt megtelve, zömében nagy-britanniai munkahelyükre visszatérő romániai utasokkal.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gw8zMCXdnNE

A két politikus a sajtónak is elismerte, hogy a román invázió elmaradt. Azonban ezt azzal magyarázták, hogy január elsején ritkán utaznak az emberek.

Mint ismert, január 1-jén az Európai Unió összes tagállamában megnyílik a szabad, korlátlan munkavállalás lehetősége az EU-hoz hét évvel ezelőtt, 2007. január 1-jén csatlakozott két ország, Románia és Bulgária állampolgárai előtt. Ez ellen leghatározottabban a brit kormány emelte fel a hangját, azt állítva, hogy az EU-ból érkező bevándorlók már most is komoly terhet jelentenek a szigetország szociális ellátó rendszere számára. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?