Ezer euróért vették a szőke kislányt a görög romák?

Fegyverek, drogok, és lopott holmik között élt az a szőke kislány, akire a múlt héten találtak rá egy görög cigánytáborban – idézte a hir24.hu a Daily Mail cikkét. A brit lap szerint a Görögországban talált kislány 5 vagy 6 éves lehet, és a romák azért vehették magukhoz, hogy segítségével jövedelmezőbben menjen a koldulás. A lányt többen látták kéregetni egy bevásárlóközpontban.

Miközben a Daily Mirror arról írt, hogy romániai származású a kis Maria, a Daily Mail szerint a romák azt állítják, egy bolgár nő hozta nekik a gyereket. A szomszédok úgy tudják, 1000 eurót fizethettek a kicsiért. A bolgár nő és párja Marian kívül állítólag további 5 gyereket kínálgatott, ugyancsak 1000 euróért.

A roma párt emberrablással és okirathamisítással vádolják, tíz évet is kaphatnak. A rejtélyes szőke kislányt egy görögországi karitatív szervezet vette magához arra az időre, amíg megkerülnek igazi szülei.

A razzián a vádlottak lakásában fegyvereket, drogokat, lopott hitelkártyákat, és laptopokat is találtak, ezeket lefoglalták. A cigánytáborban a Maria "szülein" kívül további 12 embert tartoztattak le. A CNN azt írja, a párt további 10, egyebek mellett amerikai, kanadai, lengyel és francia gyermek eltűnésével hozták összefüggésbe.

Írországban is találtak egy gyereket.  Kedden kiderült, nemcsak Görögországban volt ilyen eset, Írországban is találtak egy 7 éves kislányt, szintén egy roma párnál - derül ki a BBC cikkéből. A szülők azt mondták, hogy a kislány a sajátjuk, de a gyereket végül állami gondozásba vették, mert a rendőrök nem találták elég meggyőzőnek a szülők által bemutatott dokumentumokat, és a gyerek születéséről szóló történetet.

Kapcsolódók

Kimaradt?