Román gyerek a roma táborban talált szőke kislány?

Romániaiak a szülei annak a négyéves szőke kislánynak, akit egy cigánytáborban találtak a görög hatóságok szerdán Falsala közelében – idézte vasárnap a Mediafax a Daily Mirror cikkét.

Ezt az a roma nő vallotta a börtönben a nyomozóknak, aki gondját viselte Görögországban a Maria nevű gyereknek. Azt mondta: a kislányt egy román asszony bízta rá azzal a kéréssel, hogy vigyázzon rá, amíg bevásárol, ám az édesanya nem jött többé vissza a kislányért.

„Nem bántunk vele rosszul. Szeretjük, és ő is szeret minket. Mindent megadtunk neki, mint az édes gyermekeinknek” – mondta a roma nő a görög hatóságoknak.

A kislány gondját viselő roma házaspárt vizsgálati fogságba helyezték, gyermekrablással gyanúsítják őket. A férfi és a nő ellentmondásokba keveredett vallomásaiban arról, hogy honnan és hogyan került hozzájuk a gyermek. Egyikük azt állította, hogy találták - egy plédbe burkolva -, a másik meg azt vallotta, hogy nekik adták ismeretlenek.

A görög rendőrség értesítette az Interpolt és az eltűnt gyermekek után kutató nemzetközi csoportokat. A lányka jelenleg állami gondozásban van. A Daily Mirror szerint már több száz személy jelentkezett a görög hatóságoknál, fenntartva, hogy Maria az ő gyermeke.

Kapcsolódók

Kimaradt?