Több ezer fiatalt mozgat meg október 23-án a Rákóczi Szövetség

Több ezer Kárpát-medencei fiatal kapcsolódik be idén a Rákóczi Szövetség október 23-ai rendezvényeibe - közölte a szervezet az MTI-vel.

A szövetség október 21. és 23. között rendezi meg 21. alkalommal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Gloria Victis elnevezésű 1956-os emlékünnepségét, Kárpát-medencei ifjúsági találkozóval és középiskolai történelmi vetélkedővel összekötve. A rendezvényen az idén is több mint 1200 határon túli egyetemista és középiskolás vesz részt, köztük mintegy félszáz szlovák és lengyel egyetemista - tájékoztattak.

A rendezvénysorozat részeként a budapesti Műegyetemen tartandó történelmi vetélkedőn több száz Kárpát-medencei középiskolás méri össze tudását, míg az egyetemista-főiskolás korosztály számára ifjúsági találkozót rendeznek. A két eseményt a nagyszabású és látványos október 22-ei Műegyetemi emlékünnepség és a Bem téri fáklyás felvonulás kapcsolja össze, amelyet a meghívott diákok mellett az idősebb korosztályhoz tartozó budapesti, vidéki és határon túli ünneplő polgárok is megtisztelnek jelenlétükkel - írták.

A Rákóczi Szövetség második alkalommal hirdette meg ősszel határon túli középiskoláknak az október 23-ai diákutaztatási programot. Ennek keretében 48 határon túli középiskola több mint 2000 diákja ünnepelhet magyarországi középiskolák vendégeként.

A program célja, hogy a határon túli magyar középiskolások ellátogassanak egy magyarországi település magyar középiskolájához, és ott emlékezzenek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire. A program kiemelt célja az is, hogy a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?